FAQ

Vanliga frågor & svar

Här hittar du svar på våra vanligaste frågor

Med hjälp av Rut-avdraget så kan du får erbetskostnaden reducerad med upp till 50%. Läs mer på skatteverket.se

Fösta gången vi städare hos dig så gör vi en så kallad provstädning, därefter så kan vi tillsammans avgöra hur ofta samt hur många timmar vi behöver städa ditt hem.

Om du inte är hemma under städningen så kan nycklarna lämnas på vårt kontor i Nynäshamn eller vid din bostad i nyckelbox eller liknande.

Självklart, så länge du ansvarar för att vår personal kan utföra sitt jobb utan hinder. Meddela gärna oss vid din bokning om du har djur hemma.

Nej det behöver du inte, men det går bra om du vill det. Dock så vill vi att du håller avstånd till vår personal p.g.a Covid-19

Om städaren av någon anledning skulle bli försenad så kontaktar vi dig och försöker lösa situationen så att den passar dig.

Du behöver ha en damsugare, mopp och hink. Önskar du köpa städmaterial från oss så tar vi med det mot en tilläggskostnad annars behöver du även ha rengöringsdukar och lämpliga rengöringsmedel hemma.

Städmaterial ingår ej, du kan välja att stå med eget städmaterial eller köpa det via oss.

Vid regelbunden städning så försöker vi i största möjliga mån att erbjuda dig samma städare. Vi kan dock inte garantera samma städare vid enstaka tillfällen, men du kan alltid lämna önskemål.

Vi har en ansvarsförsäkring så att ditt hem och saker är försäkrade när vi städar.

Självklart, då tecknar vi ett nyckelavtal och ansvarar för dina nycklar.

Om du inte skulle vara nöjd med din städning så kontaktar du oss och gör en reklamation.

Du kan själv uppskatta hur många timmar du behöver boka till första gången. Vi har dock olika rekommendationer beroende på storleken på din bostad. Efter första städningen så kan vi tillsammans bestämma vad som är lämpligt för just dig. 

Vi rekommenderar våra kunder en provstädning innan antalet timmar bestäms för löpande städning. 

Kontraktet löper på tillsvidare.

Uppsägning av kontraktet ska ske skriftligen via e-post eller brev. Ej via sms eller per telefon.

Uppsägningstiden är 10 dagar från att kunden skickat in uppsägningen.

Vid ombokning av tid så måste detta göras senast 48timmar innan det planerade städtillfället annars kan en avgift för sen ombokning på 2timmar komma att debiteras.

Provstädning är en prova-på-tjänst som och kunden kan välja att inte fortsätta tjänsten utan någon som helst motivering. Detta gäller endast första städningen. Provstädningen är icke bindande, men kunden måste själv komma in med ett mail att kunden avbeställer fortsatt städning senast 24 timmar efter provstädningen. Avbokningen är kostnadsfri och man behöver ej uppge orsak till avbokningen. Uppsägningen tas endast emot via e-mail.

Priset för en provstädning är enligt ordinarie timtaxa.

Avbokning vid provstädning – Görs minst 24 timmar innan till din kontaktperson, i annat fall debiteras en kostnad på 4timmar. Akuta avbokningar görs via telefon till leverantören. Avbokningar därutöver kan göras men då utgår full betalning för städningen (även om den inte utförs).

Utöver den ordinarie städningen så kan tilläggstjänster som bl.a fönsterputsning, vikning av tvätt, diskning osv köpas till. Detta skall meddelas 24timmar innan varje städtillfälle och debiteras enl. löpande timpris. 

Faktura på utförda tjänster skickas månadsvis i efterskott. Betalningsvillkor är 30 dagar netto. Vid försenad betalning äger leverantören rätt att ta ut en dröjsmålsränta på 11%. Vid upprepade betalningspåminnelser kan leverantören också ta ut en påminnelseavgift på 50 SEK. Om köparen önskar söka om Rut-avdrag så finns möjlighet att få en reducerad arbetskostnad med 50%, mer information finns att få hos Skatteverket.

Startavgift: 65kr
Pris per timme: 398kr inkl. moms (199kr efter godkänt RUT-avdrag)

Om du endast vill boka en enstaka gång så anger du antalet timmar du vill att vi städar samt att det endast gäller vid ett tillfälle i din bokning.

Vi använder cookies på vår webbplats.